Egyéni tanácsadás

Gyásztanácsadás személyesen vagy online

Az időpont egyeztetése előzetes bejelentkezés alapján történik.

A facebook oldalamon van lehetőség online bejelentkezésre, egyéb esetben emailben vagy
telefonon tud jelentkezni.

Egy ülés időtartama 50 perc. Késés esetén is a megbeszélt időpont végén fejezzük
be az alkalmat.

Az első alkalommal körvonalazzuk mi lesz a tanácsadási folyamat fókuszában, kb mennyi ideig fog tartani a folyamat, milyen időközönként találkozunk.

 

Fizetés és lemondás

A fizetés az első találkozással történő megbeszélés alapján, alkalmanként, a találkozás végén, készpénz formájában történik, online találkozás esetében a megbeszélt időpont előtt átutalással szükséges rendezni. Egy megbeszélt időpont díjtalan lemondására a konzultáció előtt legkésőbb 24 órával van lehetőség sms-ben vegy e-mailben. Amennyiben az ülés megkezdése előtt 24 órán belül értesít a lemondásról, úgy a kimaradt alkalom díját téríteni szükséges.

Ha már egy ideje cipeli a gyász terhét, de nem enyhül, érdemes segítséget kérni! A gyászolók úgy fogalmazzák meg mi is történik a gyásztanácsadási folyamat során, hogy beszélgetésről beszélgetésre
enyhül a fájdalom, oldódik a gyász kínja! A gyásztanácsadási folyamatban segítenek a meseterápiás tapasztalataim, a népmesék bölcsessége, a szív, az ész és a lélek segítője!

Már elővételezett gyász során is, fontos a szakszerű, rendszerezett segítség. Veszteségek esetén, a gyászfolyamatnak fordulópontjai vannak, melyeket a mesék megtámogatnak. A halál elfogadásán túl,
fontos pont a gyász elfogadása, az alámerülés, a szembenézés, a kapcsolat értékelése, a bűntudat, a harag, a csalódások átdolgozása és az újrakezdés, a továbblépés előkészítése.

A folyamat 8-10 alkalom kb 3-4 hónap.

 

Krízistanácsadás

A találkozások során az adott probléma megoldására koncentrálunk, záros határidőn
belül.

A görög eredetű szó jelentése: „fordulat”, „válság”. A hangsúly a fordulóponton van: nehéz, megterhelő helyzetet, időszakot jelent, amelyben döntést kell hozni.

Krízisállapot, amikor valaki kénytelen olyan váratlan körülményekkel szembenézni, amelyek lelki egyensúlyát veszélyeztetik. Ennek fenyegető közelsége mindennél fontosabbá válik, ezeket a helyzeteket sem elkerülni, sem megoldani nem tudja szokásos problémamegoldó eszközeivel. A krízishelyzetben hozott döntés új eszközöket igényel, mert a már meglévő megoldási utak, módok nem elégségesek.

A véletlenszerű (akcidentális) kríziseket egy adott időpontban hirtelenül megjelenő sajátos életesemény váltja ki, megtalálhatóak benne a kudarc, a veszély és a veszteség jellegzetességei.:
– munkanélküliség krízise, egzisztenciális krízis, teljesítmény és karrierkrízis (munkahelyi stressz, munkaalkoholizmus, munkahelyi problémák, kiégettség);
– válási krízis;
– erőszakos cselekmény átélésének krízise;
– súlyos betegség krízise;
– szeretett személy elvesztésének lehetősége.
A fejlődési krízisek:
– gyermekkor fejlődési krízisei, kamaszkori válságok (identitáskrízis, teljesítménykrízis, autoritáskrízis, szociális gátlás);
– fiatal felnőttkor krízisei (leválás a származási családról, munkába állás, párválasztás, családalapítás, első gyermek születése);
– életközép krízis;
– női és férfi szerepváltozásokból eredő krízisek;
– időskor krízise

 

Szorongás/halálfélelem

Életünk velejárója a halálfélelem, mely kisgyerekkorunktól kisér minket, hol lappangva, hol felszínre törve és kínozva minket, szorongást esetleg pánikig fokozódó tünetekkel. Ez a szorongás oldható. Intenzív munkával 2-3 hónap alatt jelentős változás érhető el!

Sokan autó vezetés során rendkívül magas szorongást élnek meg, ami megbénítja a viselkedésüket és elviselhetetlen szorongást is jelent. Ezen a generalizált szorongáson is képesek lehetünk úrrá lenni. Évek óta dolgozom ilyen esetekkel nagy sikerrel.