Gyászcsoportok

Gyászfeldolgozó csoportok szülőknek

A gyász idején – a hiány és a mindent eluraló fájdalom mellett – a legerősebb negatív tapasztalat a meg nem értettség, valamint az elszigetelődés. A külvilág nem érti egy gyermek elvesztése utáni érzelmeket, gondolatokat, és meg is ijed, ha erről hall beszámolót. A csoport egy megértő, együttérző társas közeg, amely megtart és ezzel segít tovább élni, továbblépni!

A segítő csoportban hangsúlyt kap a gyász terheinek, kínzó tüneteinek enyhítése, mint alvászavar, düh, bűntudat, valamint a csoport tagjai képessé válnak eljutni a megnyugváshoz.
Ennek a csoportformának nagy előnye, hogy a csoportban szinte az első alkalmak során kialakuló bizalmas légkör és kötődés a társak felé
megtartja és megóvja a résztvevőket a gyász negatív hatásaitól.

A csoportfoglalkozások zárt csoportként 10 alkalommal zajlanak, alkalmanként 1,5-2 órás időtartamban, kétheti rendszerességgel esténként.

Gyászfeldolgozó csoportok gyerekeknek

Gyerekek számára korosztályos bontásban szervezett csoportfoglalkozások ahol a gyermekek nyelvén, a mesék, művészetek, játék és mozgás segítségével kifejezhetik gondolataikat, érzéseiket, megtalálhatják belső erőforrásaikat, amiket képesek lesznek mozgósítani, igy képesek lesznek megküzdeni a krízissel.

A csoportban megtapasztalják a közösség megtartó erejét megfelelő támogatásban részesülnek veszteségélményük feldolgozásához.