Tapasztalataim

Gyerekekkel és fiatalokkal már gimnáziumi éveimtől fogva foglalkoztam, a Regnum Marianum katolikus közösségben, ahol táborokat szerveztünk és csoportokat is vezettem.

Tinikoromtól végzek önkéntes munkát, amit nagyon fontosnak tartok szakmai munkám mellett is fontosnak tartom a segítést, ahol csak tudok.

Pszichológusként több csoport vezetésében vettem részt a Terézvárosi Gyermekekért Alapítványnál hátrányos helyzetű gyerekek nyári táborában, ahol önismereti tréninget tartottam több éven keresztül gyerekeknek és szülőknek is

A gyász és veszteségek területén sokféle tapasztalatot szereztem, tagja voltam a Napfogyatkozás munkacsoportnak, melyet Dr. Polcz Alaine és Pilling János vezetett.

Rendszeresen adok elő gyásztémában konferenciákon. Igen gyakori médiamegjelenéseim során, mint gyászterápiás szakértő kérik a véleményem. A veronai buszbaleset utáni iskolai megemlékezés tematikáját kollégámmal én állítottam össze, mely majd minden iskolába, óvodása eljutott.

Mindennapi munkámban gyász és veszteség feldolgozással foglalkozom, egyénileg, családoknak, csoportban és szervezeteknek is nyújtok rendszeresen segítséget. Munkám során felhasználom pszichológusi, gyásztanácsadói, tréneri és meseterápiás képzettségeimet.

Gyermekhospice munkám során és azóta is segítettek családoknak felkészülni a veszteségre. Családterápiás ismereteim révén családoknak komplexen is nyújtok tanácsadást, segítséget sokféle családi krízis helyzet során.

Különféle veszteségek feldolgozásával, mind egyénileg, mind családoknak, mind csoportban segítettem a gyász folyamatában. Sokféle csoportot tartottam krízisek, veszteségek, megbocsátás, kiégés és hasonló témákban.

HR/PR / Szervezetfejlesztési területen

Krízisintervenciós tanácsadás gyász esetén csoportban és egyénileg is cégeknél:

 • Egy team tagjaként segítettem szervezeti auditok elvégzését több száz fős szervezeteknél.
 • Szervezetfejlesztői projektekben szakértőként dolgoztam.
 • Tréningeken jó magam is vettem részt és tartottam is tréninget, munkanélkülieknek, valamint kommunikációs tréninget több cégnél, továbbá vezettem fókuszcsoportos kutatásokat is.
 • Projektmenedzserként több projektet igazgattam, szakmai vezetőként is segítettem.
 • A 200 órás szervezetfejlesztéssel kapcsolatos trénerképzés során sok gyakorlati és elméleti tapasztalatot szereztem, melyet szívesen alkalmaznék a munkám során.
 • HR tanácsadóként teljeskörű outplacement szolgáltatást nyújtottunk multinacionális cégeknek.
 • PR-kommunikációs vezetőként, a Mobilitás főigazgatóság (Szociális és Munkaügyi Minisztérium Ifjúsági és sport pályázatok kezelőszerve) a portál felelős vezetőjeként a napi munkámhoz tartozott a teljes honlap felügyelete (főadminként), a tartalomszolgáltatás összes feladata. Az informatikai feladatok koordinálása, a fejlesztés és lebonyolítása, a napi hírek és a pályázatok felelős kommunikációja.
 • Közbeszerzési pályázatokon megvalósításában és HEFOP pályázatok eredménykommunikációban, valamint TÁMOP projektet kommunikációs kampányában
 • vettem részt felelős tanácsadóként.
 • Szakmai konferenciák szervezésében vettem részt mind az Magyar Családterápiás Egyesületben, a Napfogyatkozás Egyesületnél és az Új Lendület Alapítványnál.
 • 2006-ban felkérésre csatlakoztam a MONA Alapítvány munkatársaihoz, hogy részt vegyünk az EU Gruntvig/ Gendertide programjához, ami kapcsolatépítő szemináriumokból állt. A résztvevő országok tagjai prezentációkat mutattak be az országuk helyzetéről, a releváns kutatásokról. Angolul adtam elő prezentációmat Brüszelben. Pályázatíróként mind non-profit mind a for-profit szektorban vállalkozóként, TÁMOP, GOP, Norvég Civil Alap, valamint minisztériumi, önkormányzati pályázatokat írtam.